Воз што работи на сончева енергија Solar Bullet Train DIY

Код на Производот: NK59

Достапност:Нема на залиха

Solar Bullet Train е најинтересната играчка што може да ја подарите на едно мало љубопитно дете, затоа што му подарувате шанса да истражува, да гради свое дело и да биде креативно. Овој комплет за склопување е наменет за склопување на интересни и забавни воз играчки.

Возот се движи со помош на соларна енергија (сонце), а е составен од 3 различни делови: мотор, кабус и вагони. Освен тоа што Вашето дете ќе има шанса да научи повеќе за механика и електроника, во исто време ќе му помогнете да стане еколошки свесно и да го искористува максимално природниот извор на енергија: сонцето!

Овој едукативен сет за склопување на воз на соларна енергија ќе ја зголеми креативноста и досетливоста на Вашето дете. Доколку заглавите со некое делче, не грижете се: сетот доаѓа со детален прирачник со инструкции. Наменет е за тотални почетници, односно секој кој има желба може да го прифати овој предизвик. Поради фактот што работи на соларна енергија, се препорачува да има директна сончева енергија центрирана во возот за одлични резултати.