Basketball contest - Детска играчка

Код на Производот: baskcontest

Достапност:Нема на залиха

Basketball contest е играчка за забава на целото семејство. Играчката Basketball contest ги поседува сите Европски сертификати и е произведена по Европски стандарди.   Играчката го поседува сертификатот EN71, кој гарантира за квалитетот на играчката. Оваа играчка наречена  “ мини прсти” е наменета за развивање на моторичките способности кај децата. Играта е наменета за развивање на прецизноста кај децата, да се обидат да постигнат што повеќе поени со што помалку обиди. Обрачот има 9 полиња, и секое поле носи одреден број на поени.

Играчката е составена од :

  • Кошаркарска табла
  • Кош
  • База со 9 обрачи секој обрач носи одреден број на поени
  • 10 топчиња
  • 2 катапулти кои се контролираат со прстите
  • Димензии на кошот 26 цм * 14 цм
Димензии на катапултот 10 цм  * 5 цм