-77%

Kosnodisk - решение за болките во половините и грбот

Код на Производот: NT-19

Достапност:Има на залиха

1,290 ден 299 ден 299

Коснодиск е клинички тестирано медицинско помагало, дизајнирано од страна на стручњаци се со цел ослободување од болките во пределот на р’бетот и половината. Медицинските тестирања покажуваат намалување на болките во грбот и половината во 80 % од случаите.

 • Коснодискот може да се користи и да се комбинира со терапевтски методи, како класични така и алтернативни. Коснодискот делува на болното место благодарејќи на својот облик, притоа некористејќи никаква енергија како батерии или магнети.
 • Едноставниот облик на хипоалергенските најлонски ребра на коснодискот се така дизајнирани да се прилагодуваат на обликот на р’бетот. Конфигурацијата на ребрата на коснодискот овозможува поддршка по целата должина на р’бетот притоа вршејќи нежен притисок кој помага за ослободување од болката.
 • Коснодискот може да го носите под или преку облеката. Ефектот ќе биде подобар сепак доколку се носи под облеката односно дирекно на кожата. Ребрата на Коснодискот секогаш треба дас бидат свртени кај телото.

 

Клучни прености:

 • Едноставен облик кој се прилагодува на обликот на р’бетот
 • Се протега по должината на целиот р’бет
 • Нежно го грее р’бетот и врши притисок на мускулите и лобалниот дел
 • Ја подобрува циркулацијата и со тоа ја ублажува болката и напнатоста
 • Клинички тестиран – 8 од 10 особи потврдуваат дека им помогнал за ослободување од болките
 • Делува исклучиво со својот облик
 • Направен е од медицинска пластика ( антиалергенски, антибактериски материјал)
 • Лесно се користи и одржува
 • За своето дејство не употребува додатни извори на енергија како батерии и магнети
 • Удобен и прилагодлив
 • Дискретен и употреблив во секоја пригода
 • Инвестиција за цел живот

 

Коснодискот се препорачува:

 • Може да го користат млади и стари, сите луѓе кои чувствуват болки во грбот ( не е наменет за деца под 12 години )
 • Особи кои работат во седечка положба, стојат или се движат во текот на работењето
 • Физички работници
 • Особи со прекумерена телесна тежина
 • Професионални возачи
 • Професионални спортисти
 • Трудници
 • Жени кои патат од менструални болки
 • Оние кои трпат болки од повреди
 • Луѓе кај кои ќе се јават болки во половината и р’бетот
 • Луѓе кои спијат на лош душек

 Технички податоци:

 • Сетот е составен од 2 космодиска: долг дел за р’бетот и краток дел за половината
 • Универзална големина
 • Коснодискот се чува на ладно и суво место.