Сет од 5 ластици за вежбање

Код на Производот: setlasticizavezbanje

Достапност:Има на залиха

399 ден 399

Нивото на физичка подготвеност директно укажува на тоа како се чувствуваме и колку квалитетен е нашиот живот од здравствен аспект. Затоа многу е важно да се грижиме за состојбата на сопственото тело и да се водиме по поговорката “Во здраво тело – здрав дух”.  Многу често, поради брзиот и динамичен начин на живот, не сме во состојба секојдневно да посетуваме теретани и фитнес центри за да извршуваме најразлични физички активности.

Затоа, ви го претставуваме сетот од 5 ластици за вежбање, со кој ќе имате можност секојдневно да ги извршувате физичките активности и во Вашиот дом а воедно да го постигнете идеалниот ефект како да сте биле во теретана.

Можат да ги користат и мажи и жени, направени се од природен латекс, што укажува дека се квалитетни а притоа и безбедни за употреба.

Благодарение на уникатните карактеристики и дизајн, ластиците се погодни за употреба за секого, без разлика дали сте почетник или искусен вежбач.

- Секој ластик е направен со различно ниво на отпор, со цел постепено да го зголемувате интензитетот на Вашиот тренинг.

жолта боја- 10-15кг (extra light - почетници)

црвена боја- 20-35кг (light- почетници)

сина боја- 30-45кг ( medium- средни)

зелена боја- 40-60кг (hard- искусни вежбачи)

црна боја- 50-70кг (extra hard- искусни вежбачи)

- Ластиците се со димензија 60x5cm, во форма на круг и многу едноставно можете да ги поставите на секој дел од телото.

- Одлично се вклопуваат во секоја популарна програма за тренинг, вклучувајќи и аеробик, пилатес, јога, кросфит и сл. Исто така може да се користат и за истегнување, тренинг за затегнување, програми за моќност.

-  Погодни се за рехабилитација и можат да послужат за зајакнување на мускулите и зголемување на опсегот на движење после некоја повреда.

- Не зафаќаат воопшто простор, ќе можете да ги носите секаде со вас.

Димензии на еден ластик: 600x50x0.35mm