-57%

Сет за цртање преку течност

Код на Производот: Сет за цртње преку течност

Достапност:Нема на залиха

1,390 ден 599 ден 599

Цртањето на течност е традиционална техника на цртање. Тоа е многу необична техника на цртање со специјални бои по специјална течност, а потоа со спуштање на лист на површината на течноста цртежот се пренесува на хартијата.

↪ Звучи возбудливо, и верувајте дека навистина е така!  ↩

Кoмплетот е составен од сад за цртање, 13 различни бои, течност  - подлога за цртање 2 стапчиња за цртање и епрувета. Овој сет не е наменет само за деца, верувајте дека и родителите ќе сакаат да цртат заедно со своите деца.

Упатство за користење:

✔ Најпрвo се истура течност во садот. Се истура доволно за да биде целиот сад покриен со течност.

✔ Потоа, отворете ги шишенцата со боја и користете ја специјалната четка што доаѓа во комплетот. Топнете нежно во шишенцето со боја и внимателно нанесете ја бојата во течноста. Ако сакате да користите втора боја, прво почекајте првата боја да престане да се шири во течноста.

✔ Почекајте бојата да престане да се шири по течноста, па употребете ја четката за да ја оформите фигурата што сакате да ја насликате.

✔ Кога вашиот цртеж е готов, внимателно поставете ја хартијата врз течноста и почекајте да се впие. Потоа, внимателно извадете ја хартијата и почекајте да се исуши.

✔ Кога ќе завршите, ако сакате да ја искористите течноста за нов цртеж, ставете стар весник одозгора за да се апсорбира цела боја и да се исчисти течноста.

Димензии на садот 28x21 cm.